Afgelopen weekend liep Team 36 de non-stop estafetteloop van Hamburg naar Rotterdam met als doel het ophalen van geld voor palliatieve zorg voor mensen met kanker

De Roparun, afkorting voor de Rotterdam Parijs run, bestaat sinds 1992. Vanaf 2012 is het ook mogelijk om in Hamburg te starten wegens de grote deelname.

Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld 80 kilometer lopen. Een team bestaat uit minimaal vier fietsers en mensen in de begeleiding. Denk aan chauffeurs, masseurs/fysio, cateraars en een teamcaptain. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken. De leden van het team hebben 1000 Roparun loten verkocht waarvan de opbrengst ook ten goede kwam aan het doel.

Afgelopen vrijdagmiddag vertrok het Roparunteam Graafschap College MOVES naar Hamburg. Zaterdagmiddag startte de estafetteloop. In de nacht van zondag op maandag kwam het Roparunteam door Zutphen. Op de Houtmarkt stonden twee partytenten waar hapjes en drankjes klaarstonden. Deze locatie werd gedeeld met Team Doetinchem.

Maandag arriveerde het Graafschapcollege MOVES team op de Coolsingel!

Deelname aan de Roparun werd mogelijk gemaakt door onze sponsoren:

We bedanken deze organisaties hartelijk voor het mogelijk maken van het doel! “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Zie www.roparun.nl.

Het Graafschap College deed voor het eerst mee en het lijkt erop dat we volgend jaar weer meedoen!

Is je interesse gewekt en denk je erover om volgend jaar ook ‘je steentje bij te dragen’? In welke vorm dan ook? Dat mogen dus ook acties op en vanuit school zijn! Meld je dan aan bij Yvonne van Rheenen.