Verkoopspecialisten GC op bezoek in Borken

Dit tweedaagse project betreft de uitwisseling van studenten van Berufskolleg Borken en onze studenten. Vandaag zijn onze studenten in Borken geweest. Ze kregen het verzoek een product te kiezen, informatie over dit product te verzamelen en een interview te houden met een verkoper van het product. Het resultaat: De Duitse studenten presenteerden hun verkoopgesprekken in het Nederlands en onze studenten spraken Duits tijdens hun verkoopgesprekken.

Product kiezen

De studenten kozen een product. Studenten zochten via internet Duitse en Nederlandse informatie over het product en vergeleken deze informatie. Zo konden zij eigenschappen en gebruiksmogelijkheden van het product noemen en opschrijven.

Interview met een verkoper over het product

Met de productinformatie bezochten studenten de winkel waar het product wordt verkocht en legden zij de verkoper uit waarom zij in de winkel waren.

Tot slot: het verkoopgesprek

Met een tabel bereidden de studenten het verkoopgesprek voor. In deze tabel staan fases, doelstellingen en criteria voor een succesvol verloop van het verkoopgesprek vermeld. De verkoopgesprekken vonden plaats voor de groep. De Duitse studenten voerden hun verkoopgesprekken over het product in het Nederlands. Onze studenten voerden het gesprek natuurlijk in de Duitse taal.