Rolstoelmiddag op de Ruimzichtlaan

15 juni vond onze jaarlijkse rolstoelmiddag plaats. Tijdens dit project ervaren studenten hoe het is om in een rolstoel te zitten. Ook praten zij met mensen die blijvend in een rolstoel zitten. Onder leiding van Edwin Vreeman schoten de studenten afgelopen rolstoelmiddag met een handboog.

Roy Nijenhuis
Deze rolstoelmiddag was anders dan alle rolstoelmiddagen hiervoor. Roy was niet aanwezig. Roy is 14 mei vrij plotseling overleden. Bij de eerste rolstoelmiddag was Roy onze gast en vanaf dat moment was hij mede-initiatiefnemer van onze rolstoelmiddag. Roy was enthousiast en gedreven. Roy werd ook deze middag enorm gemist en gezamenlijk herdacht.

Rolstoel-ervaringen werden gedeeld
Onze gasten en studenten deelden hun ervaringen over het rolstoelbestaan. Er werd ook gesproken over niet-zichtbare handicaps. Ze deden dit in groepjes. De studenten vonden de gesprekken indrukwekkend, confronterend en herkenbaar. Micha van den Dool heeft een aangepaste auto. Hij geeft gas en remt met zijn handen. Studenten namen een kijkje in zijn auto.

Activiteiten
Studenten namen plaats in de rolstoel en legden een parcours op het schoolplein af. Op deze interactieve, leuke manier maakten studenten kennis met het rolstoelbestaan. Handboog-schutter Edwin Vreeman gaf een demonstratie. De studenten kregen veiligheidsinstructies en schoten met de handboog.

De studenten vonden deze middag doeltreffend. “We worden hierdoor aan het denken gezet,” vertelde een student. “We duiken niet meer weg wanneer er iemand in een rolstoel op ons afkomt en we praten met de persoon in de rolstoel en niet met zijn of haar begeleider.”

Zonder onze gasten zouden we deze middag niet kunnen organiseren. Edwin Vreeman, Micha van den Dool, Carine de Groot, Anne Hendriks en oud-collega Nic Looijaard hartelijk dank voor deze inspirerende, leuke en gezellige middag!