Onlangs hebben onze tweedejaars studenten van de opleiding Juridisch medewerker hun kennis over belastingrecht in praktijk gebracht

De belastingdienst vroeg ook dit jaar of studenten wilden meehelpen bij het HUBA-project. Bij dit project bieden studenten hun hulp aan aan belastingplichtigen die hun eigen digitale aangifte niet kunnen invullen. Vooraf konden de belastingplichtigen zich aanmelden bij de belastingdienst. Zo was van tevoren bekend welke cliënten er aanwezig zouden zijn. Het project duurde in totaal twee weken en er zijn een kleine 2000 belastingplichtigen geholpen bij het doen van hun aangifte.

Vorig jaar vond dit project plaats op de locatie Ruimzichtlaan van het Graafschap College. Dit jaar vond het project plaats in het pand bij de Belastingdienst te Doetinchem.

De studenten werden goed voorbereid. Met behulp van het digitale leerprogramma van de belastingdienst leerden de studenten de belangrijkste onderwerpen over het doen van aangifte.

Beide weken verliepen succesvol. De cliënten en experts van de belastingdienst waren tevreden. De experts waren bijzonder te spreken over de manier waarop onze studenten met cliënten omgingen. Ook de kennis van de studenten, hun manier van doorvragen én van invullen van de aangifte verdienden complimenten van de experts.

Interesse gekregen in onze opleiding? Bekijk dan de opleidingsinformatie van Juridische dienstverlening en meld je aan!