Winnaar Business Jump Rob Pothoff

Hij was niet eens van plan om te winnen maar wel om een ‘leuke’ cursus te volgen en drie leuke dagen te hebben. “Ik probeer het gewoon” Dat er iets te winnen viel, was hem niet eens bekend.

Rob Pothoff is 21 jaar jong, enthousiast en ondernemend. Hij houdt van technologie, is iemand die alle ontwikkelingen volgt en graag mensen helpt. Rob heeft gedeeltelijk een ICT opleiding gevolgd op het gebied van mediaontwikkeling en websites maken maar volgt nu de opleiding Filiaalmanager op de Ruimzichtlaan. Rob heeft ideeën over zijn toekomstige PC en technologiebedrijf. Zijn bedrijf richt zich op drie onderwerpen: Service, zelf samengestelde PC’s en nieuwe technologie.

De Business Jump was een driedaagse stoomcursus ‘succesvol ondernemen’ voor studenten georganiseerd door het Centrum voor Jong Ondernemen (doetinchem.cvjo.nl), Qredits Microfinanciering Nederland (Qredits.nl) en het Graafschap College. Ervaren ondernemers gaven workshops en studenten werden deze drie dagen begeleid door hun ‘buddy’s’ tot aan hun eindpitch, de presentatie van hun idee. Met name het onderwerp ‘ondernemerservaring’ sprak Rob het meest aan omdat het inspirerend en boeiend was om ervaringen en ideeën van een ervaren ondernemer te horen.

Rob’s prijs bestaat uit acht uur coaching of vier maanden een werkplek bij het Centrum voor Jong Ondernemen. Hij mocht kiezen en heeft gekozen voor het laatste. Hij heeft morgen zijn eerste gesprek bij het CVJO na zijn overwinning.

Rob vond het een hele leuke en leerzame ervaring. Hij kreeg er veel energie van en adviseert studenten zeker mee te doen bij een volgende Business Jump!